Type in any movie or show to find where you can watch it, or type a person's name.

User Reviews for: The Bank Job

ColdStream96
6/10  5 years ago
The Bank Job börjar inte speciellt lovande: den röriga starten introducerar en skara nya karaktärer och miljöer i snabbt takt i scener som känns lösryckta från varandra. Inslängda i denna mix finns även korta utfyllnadsscener sim endast får det att snurra till i huvudet och inte passar in i helheten. Sedan tillkommer den irriterande hektiska musiken, som lever i en världs av konstant fart och spänning även i scener där det inte skulle behövas.

Och det är just dessa lugnare scener som är filmens svagaste länk. De mera spänningsfyllda momenten är filmens största styrka. Själva bankrånet och de efterföljande svårigheterna är utförligt och väl gjorda. I dessa scener får såväl Jason Statham som den legendariske Poirot-stjärnan David Suchet skina. Däremot försöker filmen etablera men kärlekshistoria mellan huvudpersonerna utan att någonsin följa upp det och kemin mellan Statham och Saffron Burrows är inte speciellt påtaglig. Dessutom är Peter de Jerseys Michael X både irriterande och totalt onödig, trots att han målas som filmens största bov.

Slutresultatet är en något ojämn kriminalfilm, som fungerar bäst under just de kriminella ögonblicken och inte så bra när det kommer till det övriga. När filmen dessutom saknar en ordentlig klimax i slutet lämnar eftertexterna en sur smak i minnen.
Like  -  Dislike  -  0
Please use spoiler tags:[spoiler] text [/spoiler]
Back to Top